<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68947" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Главният ком...

Румен Радев: Изходът е оставка на правителството и главния прокурор (видео)

11 Юли 2020
0 6506

“Изходът от ситуацията е един – оставка на правителството и главния прокурор.” Това каза в обръщение към народа президентът Румен Радев на фона на нарастващото напрежение в страната.

„Опитите на премиера да прехвърли отговорността за общественото напрежение, не може да заблуди никого. Адвокатските колегии в много градове настояват за промяна в Прокуратурата. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страх и сила“, допълни той.

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

Румен Радев: Изходът е оставка на правителството и главния прокурор (видео)

Полицаи брутално бият протестиращи в София, скрити зад колоните на Министерски съвет (видео и снимки)

„Корупцията, всяването на страх, прокурорският о пит за натиск, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите”, коментира държавният глава.

„Мафиотизацията на управлението накара българите независимо от политическите си пристрастия да поискат законност и връщане на основни свободи, методично погазвани с години. Сега, когато българите са на площада Европа няма право да гледа Бъгария с широка затворени очи, ЕС има нужда от демократична България, България на закона и правилата”, каза още той.

Според Радев насилието и манипулациите не могат да върнат доверието на хората, а всяко забавяне тласка България към безизходица.

„Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията като се противопоставят хората по политически и етнически признак са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус антимафия, а той обединява милиони почтени български граждани и е по-силен от парите и административния ресурс на властта“, смята президентът.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Стоян Казаков

    11 Юли 2020

    това не е цялото видео и във вас почвам да не вярвам

Реакции