<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

И синът на Васил Божков е арестуван

02 Март 2020
0 228

Синът на бизнесмена Васил Божков, Антон, е арестуван и му е повдигнато обвинение за участие в престъпна група, ръководена от баща му, съобщи Lex.bg. По-рано той бе привикан на разпит в сградата на Националното следствие на бул. “Г. М. Димитров”, предаде “Дарик“.

 

Прокуратурата ще иска от специализирания съд да задържи Антон Божков и за постоянно.

 

Миналата седмица апелативният спецсъд върна в ареста и жената на Васил Божков – Елена Динева, на която първоначално беше наложена гаранция от 1,5 млн. лева.

 

“Няма значение кой от е от близкото обкръжение на Васил Божков и кой е от далечното обкръжение – ако се съберат нови доказателства за престъпление, ще има още обвиняеми”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

ВЪРНАХА СЪПРУГАТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ В АРЕСТА

 

На Васил Божков са повдигнати 11 обвинения – за ръководство на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

 

ВАСИЛ БОЖКОВ: КАКВО ПИШАТ ГЕРМАНСКИ МЕДИИ ЗА НАЙ-БОГАТИЯ БЪЛГАРИН

 

В момента хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства.

 

Източници: Lex.bg Дарик

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции