<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57087" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Няма увеличе...

Бойко Борисов: “Измислете един болен от коронавирус, за да спрем да съжаляваме, че само в България нямаме” (видео)

28 Февруари 2020
0 66347

“Измислете един болен от коронавирус, за да спреме да съжаляваме всички, че само в България нямаме”. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към шефа на ВМА и председател на оперативния щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на извънредното заседание на Министерския съвет. 

 

 

Премиерът сгълча Мутафчийски и за това, че “със съжаление” му съобщавал, че у нас няма коронавирус и в типичния си стил разпореди да се намери поне един. “Ей, колко съжаляваш, че нема, значи… Айде, да е един, та да мирнете и вие. Измислете един, че имаме, за да спреме да съжаляваме всички, че само в България немаме. Значи, това явно ни дразни…”, заяви Борисов, цитиран от Mediapool.

 

 

В опит да успокои паникьосаното население, което изкупува дезинфектанти, маски, храни и лекарства като преди края на света, премиерът разпореди актуална информация да се дава вече не веднъж, а два пъти дневно. Той увери, че правителството няма никакво намерение да крие информация за болни, ако такива се установят. 

 

 

Бойко Борисов: &#8220;Измислете един болен от коронавирус, за да спрем да съжаляваме, че само в България нямаме&#8221; (видео)

 

 

Към края на заседанието премиерът се сети и за собствената си безопасност. Той подчерта, че шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски засега на препоръчвал да се отменят публични събития, както и срещите на правителствено ниво. “Мутафчийски не дава да забраним публичните и на министерски съвет срещите. Аз всеки ден имам президент, премиер, някаква делегация. Вие преглеждате ли ги тея като идват? Еми… Те ме целуват, аз ги прегръщам… Да не стане да…”, заяви Борисов.  

 

 

Източник: Mediapool

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции