<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57125" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов се па...

Караянчева играе хоро с дървен меч, за да изгони злите сили

01 Март 2020
0 742

Председателят на парламента Цвета Караянчева посети квартал “Лъджа” в Ивайловград, където изигра едно хоро с местните кукери, за да изгонят злите сили. Тя поведе хората с дървен меч в ръка. На него бе изписано “Пази се от звяра”.

 

Преди да заиграе Караянчева държа реч, в която възторжено заяви: “Уникално красиви кукери! Много се вълнувам, защото за първи път участвам на такова събитие! Важите прекрасни маски ще изгонят злото и оттук нататък, както заорахте, по този начин трябва с труд да си вадим хляба”.

 

Караянчева играе хоро с дървен меч, за да изгони злите сили

 

После Караянчева сглоби следното изречение в стила на Цветан Цветанов: “Това, което имаме като традиции във времето, показва, че те не са забравени. И само традицията може да ни държи живи, будни, и наистина да гледаме напред!”  

 

Председателят на парламента разказа, че е посетила античната вила Армира, която се намира близо до града. За обекта общината е спечелила европроект. Караянчева показа, че е доволна от видяното и поздрави кмета.

 

Както се казва, всичко е наред, да се хванем за ръце и да друснем ний хорце!

 

Видео и снимки: xnews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции