<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата прати гладен пенсионер в затвора, заради крадени пържоли

19 Декември 2016
0 1171

Да лежиш в затвора, защото си откраднал месо, когато си гладен? Да, възможно е.  При това само, защото прокуратурата така е решила.

 

Става дума за казуса на пенсионер от Раднево. 61-годишният Матьо Димитров и жена му били гладни и затова мъжът стигнал до кражба на 1,5 кг. пържоли от магазин. Тъй като той бил подгонен след кражбата, пържолите дори не били консумирани, а останали в торбата. 

 

Два месеца по-късно с помощта на записите на камерата в магазина, пенсионерът бил издирен и задържан. На първа инстанция в Районен съд – Раднево Матьо Димитров е бил изцяло оправдан. Съдебният състав тогава решил, че на практика кражбата е останала недовършена, а продуктите били взети не от от него, а от приятелката му Тинка Г.

 

Прокуратурата обаче решава да да обжалва оправдателната присъда на съда. На втора инстанция делото е гледано на 14 декември. 

 

ВИДЕО ОТ КРАЖБА В МАГАЗИН, РАЗПОЗНАВАТЕ ЛИ КРАДЕЦА?

 

От Окръжен съд Стара Загора заяви за "Господари на ефира", че по настояване на прокуратурата те са гледали делото и са преценили, че престъпление има и е нужен затвор от 2,5 години.

 

По думите им обвиняемият има зад гърба си тежко криминално минало. Събраните факти, прокурорската пледоария и миналото на мъжа довели до крайното решение за ефективна присъда. 

 

Матьо е завел касационна жалба, която тепърва ще се гледа. След окончателнто решение за присъда, пенсионерът ще лежи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции