<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61574" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кадри о...

Русия конструира “най-смъртоносния” снайпер в света, който уцелва мишена от 3 километра (видео и снимки)

13 Април 2020
0 40748

Руско оръжие бе определено като най-смъртоносният снайпер в света, пише DailyMail. Пушката на Лобаев SVLK-14S може да порази с точност цел на разстояние 3000 метра.

Пушката се продава на цена 37 000 долара и тежи 10 килограма и бе наречена от специалистите “Game changer”.

Русия конструира &#8220;най-смъртоносния&#8221; снайпер в света, който уцелва мишена от 3 километра (видео и снимки)

Ефективната далекобойност на оръжието е 3000 метра или, с други думи, два пъти повече от обсега на L115A3 – снайперовата пушка, която е на въоръжение в британската армия.

Главният инженер на компанията-производител Юри Синичкин казва:

„Пушката е произведена елемент по елемент, точно както се сглобяват „Ферари” или „Порше” и е предназначрена за хора, които оценяват прецизното оръжие, както и за професионалните снайперисти.”

Русия конструира &#8220;най-смъртоносния&#8221; снайпер в света, който уцелва мишена от 3 километра (видео и снимки)

Пушката изстрелва куршума през 1000-сантиметрова кръгова цев със скорост 900 метра в секунда или три пъти по-бързо от скоростта на звука.

„С куршум като този можете да пробиете влакова релса, дебела 3 см, а представете си какво ще се случи с врага! Няма бронежилетка, която да може да го спаси”, разказва Синичкин.

Член на отдела за разузнаване на оръжията на Кралската военна полиция заяви, че „ако тази пушка действително може да поразява цел на 3000 метра разстояние, то тя ще „обърне играта.”

Китай измести Русия и вече е на второ място в света по производство на оръжия

“Снайперистът, който стреля с нея, трябва да изпълни редица команди, преди да натисне спусъка, затова пушката трябва да е наистина здрава.”

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции