<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58496" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Технологичните гиганти се обединиха срещу дезинформацията и фалшивото съдържание около коронавируса

17 Март 2020
0 2122

Група от най-големите технологични компании в САЩ твърдят, че са се обединили, за да спрат измамите и дезинформацията, свързани с “Covid-19”.

Компаниите включват “Facebook”, “Google”, “LinkedIn”, “Microsoft”, “Reddit”, “Twitter” и “YouTube”. Всичките седем от тях изпратиха съвместно изявление в понеделник вечер, в което обявиха целите си.

„Работим в тясно сътрудничество, за да реагираме по-бързо на измами и дезинформация относно COVID-19“, гласи съвместното изявление.

„Ние помагаме на милиони хора по света да останат свързани, като същевременно заедно ще се борим с измамите и дезинформацията относно вируса, ще издигаме авторитетното съдържание в нашите платформи и ще споделяме критични актуализации в координация с правителствените здравни агенции по целия свят. Каним и останалите компании да се присъединят към нас, за да поддържаме нашите общности здрави и в безопасност“, пише още в съобщението.

Не е ясно какво ще включват съвместните усилия, тъй като не всички участващи компании първоначално казаха какво се ангажират да правят или как това може да повлияе на съществуващите политики за модериране.

Дезинформацията свързана с коронавируса, се разраства в интернет платформите от началото на миналия декември насам и технологичните компании започнаха проявяват по-голяма активност от обикновено при свалянето на фалшиво съдържание, дезинформация и друго злонамерено съдържание, като измами с цени и информация за фалшиви лечения на коронавирус.

Проблемът обаче се оказа безпрецедентен по своята сложност и обхват.

Миналата седмица представители на компаниите от Силиконовата долина се срещнаха с администрацията на Тръмп, за да обсъдят мерките, които биха могли да предприемат като индустрия за борба с дезинформацията относно коронавируса. Представители на компании, включително “Facebook”, “IBM”, “Microsoft”, “Twitter” и “Cisco”, разговаряха с администрацията, но не всички от тези компании са подписали съвместното изявление в понеделник вечер.

Twitter обаче заяви пред “The ​​Verge”, че ще започне да предоставя на неправителствените организации безплатни рекламни кредити за засилване на кампаниите в областта на общественото здравеопазване, но предупреди, че техните засилени мерки що се отнася до фалшивото съдържание касаещо коронавируса, могат да доведат до някои “грешки” в прилагането им.

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции