<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов изпр...

Няма увеличение на цените на стоки у нас заради паниката от коронавируса, според министър (видео)

28 Февруари 2020
0 3599

„В момента няма увеличение на цените на стоките, въпреки че се забелязва паника и закупуване на определени стоки от магазините“. Това увери министърът на икономиката Емил Караниколов, който от днес влиза в състава на кризисния щаб, създаден заради разпространението на коронавируса, цитиран от “Дарик“.

 

 

..ПОДГОТВЕНИ ЛИ СМЕ ВСЪЩНОСТ ЗА ВИРУСА? (ВИДЕО)
 

 

„Не се презапасявайте със стоки, не е необходимо към момента“, призова той гражданите и увери, че в държавния резерв на страната има всичко необходимо, за да отговори тя на една евентуална кризисна ситуация. От държавния резерв ще  бъдат отпуснати 100 000 литра спирт, за да бъде преодоляна липсата на дезинфектанти, която вече се усеща в аптеките. Подробности чуйте във видеото горе.

 

 

Няма увеличение на цените на стоки у нас заради паниката от коронавируса, според министър (видео)

 

От своя страна председателят на щаба проф. д-р Венцислав Мутафчийски увери, че обществото ще бъде незабавно уведомено, ако заболяването бъде регистрирано у нас. От днес започва да действа и междулабораторен контрол на пробите, а комплектите, които се използват от нас, са от реномиран английски производител и са напълно надеждни, подчерта още ръководителят на щаба.
 

 

ПРОВЕРЯВАТ ЛИ ЗА КОРОНАВИРУС НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ? (ВИДЕО)

 

Досега тестовете са анализираха в две лаборатории в София, но от днес това ще става в още две – в Стара Загора и Варна. Страната ни има и достатъчна наличност от инфекциозни легла, където да бъдат лекувани пациенти.

 

 

Няма увеличение на цените на стоки у нас заради паниката от коронавируса, според министър (видео)

 

От щаба за пореден път призова хората да не изпадат в паника и припомниха, че грипът се разпространява много по бързо от коронавируса, като втория има малко по-голяма смъртност и засяга предимно хора с хронични заболявания.

 

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции