<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61088" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борис Джонсън е в стабилно състояние, температурата му пада

08 Април 2020
0 938

Британският премиер Борис Джонсън прекара втора нощ при интензивно лечение, съобщи The Indepdendent. В момента той е в “стабилно” състояние и не се нуждае от машинна вентилация, след като получи кислородна подкрепа при създалите се от коронавируса усложнения.

“Той се чувство комфортно, стабилен е, в добро настроение”, каза зам. министърът на здравеопазването Едуард Аргар.

Борис Джонсън е в интензивно отделение

Действащият заместник на Джонсън, Доминик Рааб, председателства „военния кабинет“ на коронавируса тази сутрин.

Във вторник Рааб каза: „Сигурен съм, че той ще се справи, защото ако има нещо, което знам за този министър-председател, е, че е истински боец.“

Daily Mail посочва, че треската на Джонсън отминава и температурата му спада, докато той се намира под строго наблюдение в лондонската болница „Сейнт Томас“.

Въпреки това съществуват опасения, че дори и най-добрият изход от борбата му с коронавируса ще го извади от работоспособност за седмици.

Професор Крис Уити, главният лекар на Острова, най-накрая призна вчера, че Обединеното кралство трябва да се поучи от примера на Германия, където броят на смъртните случаи изглежда расте по-бавно.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пък заяви, че Обединеното кралство е “отчаяно“ от недостиг на вентилатори и призова за дарение на поне 200 апарата за лечение на най-болните пациенти.

Междувременно се появи нова прогноза на Института за здравни показатели и оценка, според който Великобритания може да се превърне в страната с най-голям брой смъртни случаи от коронавирус в Европа. Експерти очакват до 66 000 смъртни случая от Covid-19 във Великобритания до август месец.

Източници: The Indepdendent, Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции