<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60994" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мрачен рекорд във Великобритания: 854 смъртни случая за ден, общият брой достигна 6 277

07 Април 2020
0 888

Рекордно високите 854 смъртни случаи от коронавирус бяха обявени във Великобритания днес, като общият брой достигна 6 227.

Националната служба по здравеопазване на Англия потвърди, че 758 души са починали днес, като властите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия обявиха още 96 допълнителни жертви на COVID-19.

Пациентите са били на възраст между 23 и 102 години, като 29 от 758-те пациенти на възраст между 23 и 99 години не са имали други здравословни проблеми.

Шотландия докладва за още 74 смъртни случая, регистрирани през последните 24 часа, заедно с 19 в Уелс и 3 в Северна Ирландия. Коефициентът на смъртност е повече от два пъти по-висок от обявения вчера и бележи нов удар върху Великобритания в битката ѝ срещу епидемията.

През последните седмици учените прогнозираха, че пикът на епидемията ще настъпи на Великден, което предполага, че следващите седем дни за нацията ще бъдат тежки.

Въпреки че скокът на броя на смъртните случаи, регистрирани днес е драстичен ръст от 439-те, които бяха докладвани вчера, причината може да бъде забавянето на отчета на данни.

С увеличаването на броя на хората, които умират, нараства и броят на отминалите смъртни случаи, които се вписват в ежедневния брой на всеки ден.

Някои от смъртните случаи обявени в даден ден, всъщност са се случили преди 10 или повече дни, но не са били регистрирани по-рано, поради забавяне на документи, а смъртните случаи, обявени днес, вероятно са от пациенти, които са били заразени преди седмици, което означава, че те не показват, че вирусът се разпространява по-бързо, отколкото властите смятат.

В Испания официалните лица признаха, че смъртните случаи са склонни да се натрупват през уикенда, тъй като могат да бъдат пропуснати от статистиката, публикувана всеки понеделник, в резултат на което те нарастват по-късно през седмицата.

Статистиката в Обединеното кралство показва, че броя на смъртните случаи обикновено намалява в понеделник преди висок скок във вторник. Миналата седмица обаче броят продължи да се увеличава през цялата седмица от вторник нататък.

Заместник-директорът по спешна медицинска помощ в Испания – Мария Хосе Сиера настоя, че страната все още върви в правилната посока, въпреки увеличаването на броя на смъртните случаи и новите заразени днес.

Тя обвини увеличението в натрупването на случаи от уикенда, като не е ясно дали същото се случва и във Великобритания.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции