<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61028" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Блокадата на китайския град Ухан падна

08 Април 2020
0 398

Блокадата на град Ухан в китайската провинция Хубей, откъдето започна пандемията с COVID-19 – беше отменена, предаде Дарик. Всеки, който има „зелен“ код от широко използвано приложение за здраве за смартфони, вече има право да напусне града за първи път от 23 януари.

В момента се възстановяват железопътни, авиационни и други транспортни услуги. 

За да ограничат разпространението на вируса в Ухан, властите наложиха безпрецедентни ограничения за пътуване и разпоредиха закриването на повечето фирми в оживения мегаполис, в който живеят 11 милиона души.

Китай оповести, че за пръв път от януари нямат нови смъртни случаи от коронавирус (видео и снимки)

Миналия месец, когато Ухан отчете първата си пълна седмица без нови инфекции, търговските центрове бяха отново отворени. На някои хора в жилищни комплекси без „епидемия“ също беше разрешено да напуснат домовете си за два часа.

Въпреки че не всички транспортни услуги работят с пълен капацитет, предвижда се 200 полета от Ухан в сряда, с които ще бъдат превозени над 10 000 пътници. Някои ограничения ще останат в сила и училищата все още остават затворени до второ нареждане.

Източник: Дарик

Снимка: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции