<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Семейство С...

В началото сме на подем на коронавируса, който може да продължи 2-3 месеца, обявиха от Кризисния щаб (видео)

13 Март 2020
0 5920

“На база на това, което виждаме в други страни, може да се каже, че България е в началото на подем на коронавируса и вълната би следвало да е с продължителност два до три месеца”, заяви ои време на брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

В началото сме на подем на коронавируса, който може да продължи 2-3 месеца, обявиха от Кризисния щаб (видео)

Затварят училищата в София за една седмица, заради обявеното извънредно положение

По дуите му си работа с непознат агент и не се знае кои мерки ще му повлияят. “Надяваме се, както и при други вируси, да има намаляване заради затоплянето”, заяви  д-р Ангел Кунчев.

Обявява се извънредно положение у нас заради коронавируса, гласува парламентът (видео)

“Имаме няколко модела на поведение и виждаме различен резултат от мерките в Италия, Китай, Виетнам успяха доста успешно да ограничат разпространението. Медицинските мерки са ясни, опитваме да подготвим системата, да има вентилатори, но по-голямата част от мерките са в ъцете на отделния човек”, посочи Кунчев. 

Във връзка със заразени деца генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски заяви, че няма дани за смъртност при децата, а у нас те дори нямат клинична изява на болестта.

“Коронаврусът при децата се изразява в това, че им тече носът. Ако има малко изразени симптоми, няма как да излезе вирус на теста. При липса на симптоматика, хептен няма да има резултат”, посочи д-р Тодор Кантарджиев.

“Извънредното положение не означава, че животът ще спре”, заяви от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев.

Видео: Novini.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Aleksandar Bilev

    13 Март 2020

    Лошо

Реакции