<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Отмениха официалните чествания за 3 март на връх Шипка заради коронавируса

02 Март 2020
0 242

Отменят официалния ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка по препоръка на Кризисния щаб за коронавируса. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Стара Загора. Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Въведените временни промени на движението в района също остават в сила.

 

БОЙКО БОРИСОВ: “ИЗМИСЛЕТЕ ЕДИН БОЛЕН ОТ КОРОНАВИРУС, ЗА ДА СПРЕМ ДА СЪЖАЛЯВАМЕ, ЧЕ САМО В БЪЛГАРИЯ НЯМАМЕ” (ВИДЕО)

От Националния оперативен щаб за коронавирус предупреждават, че „струпването на големи групи хора на едно място създава предпоставки за епидемиологични рискове” и по-рано днес оттам препоръчаха планираните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март да бъдат отменени.

Препоръката бе адресирана до президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

 

 

Отмениха официалните чествания за 3 март на връх Шипка заради коронавируса

 

…ПОДГОТВЕНИ ЛИ СМЕ ВСЪЩНОСТ ЗА ВИРУСА? (ВИДЕО)

 

 

Въпреки, че в страната ни няма регистриран случай на новия коронавирус, в последните дни се наблюдава грипна вълна от вирус тип Б в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други. 

 

 

Източник: Областна администрация-Стара Загора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции