<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59682" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Евангелски пастор от САЩ обвини хомосексуалните и природозащитниците за епидемията от коронавирус

26 Март 2020
0 1005

Евангелски пастор, който ръководи “Библейско учение”, на което присъстват и няколко от членовете на кабинета на Тръмп намекна, че хомосексуалността може да бъде една от причините за коронавирусната епидемия в САЩ.

В публикация в блога му „Бог съди ли Америка днес?“, Ралф Дролингер написа, че „Америка изпитва гнева на Бог“, тоест неизбежното наказание за нарушаването на библейските предписания за благочестиво поведение.

Публикацията продължава с разграничаващ различните видове гняв текст и заключва, че „онези индивиди, които са пропуснати от Божия гняв, до голяма степен са отговорни за гнева му върху целия народ“.

“Пропуснатите” включват гейовете и лесбийките, „предали“ Бога и подтикнати към „унищожаващи страсти“, както и природозащитниците, тъй като те „ясно показват, че те служат на природата, а не на създателя“.

В своята публикация Дролингер изглежда уверен, че благодарение отчасти на своето учение, политическите сили на САЩ скоро ще се възползват от възхода на ново евангелско настроено поколение, което ще може да промени хода на нацията.

„Ако моите изчисления са верни и вярвам, че те са, има повече вярващи в Конгреса и изпълнителната власт сега, отколкото по всяко друго време в съвременната американска история! И те започват да достигат върха“, написа още той.

Евангелски пастор от САЩ обвини хомосексуалните и природозащитниците за епидемията от коронавирус

Други евангелски пастори също привлекоха критики заради мнението си за пандемията с коронавирус.

Един от тях, на име Родни Хауърд-Браун, заяви по телевизията, че знае, че не трябва да се прави, но посъветва хората да се “поздравяват и да вярват, че Исус Христос ги обича”.

„Църквата е най-безопасното място… ако не можете да бъдете в безопасност в нея, то наистина имате сериозни проблеми“, заяви той.

Въпреки това, макар и силно да разчита на третата книга от библията – Левит, за да стигне до заключенията си, Дролингер заяви, че не се застъпва за езкекутирането с камъни на гейовете.

“Телесно наказание или смъртта на човек, който си ляга с друг с мъж, не трябва да присъства в епохата, в която живеем. Новият Завет не подкрепя тази практика в днешно време, но той със сигурност потвърждава и поддържа настоящата забрана за хомосексуалност”, написа още той.

Попитан от “NBC” за коментар за думите на Дролингер относно хомосексуалността и коронавирусната епидемия, говорителят на Белия дом – Джъд Дир, ги нарече отвратителни и заяви, че със сигурност не е нещо, в което президентът вярва.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции