<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Затварят училищата в София за една седмица, заради обявеното извънредно положение

13 Март 2020
0 4076

Затварят се училищата на територията на Столична община за срок от седмица, считано от понеделник. Това съобщи на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след като по-рано днес парламентът гласува обявяване на извънредно положение в страната във връзка сразпространението на COVID-19, предава Агенция „Фокус“.

Затварят училищата в София за една седмица, заради обявеното извънредно положение

Обявява се извънредно положение у нас заради коронавируса, гласува парламентът (видео)

Фандъкова посочи, че е провела разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с който са обсъдили вариантите за онлайн обучение. „От понеделник ще може децата и учителите да работят от вкъщи онлайн. “Като цяло учениците в София, над 90% и повече, разполагат с техническа възможност: таблети, компютри и телефони, с които могат да се включват, надявам се и учителите”, обясни Фандъкова.

Затварят се и публични места: театри, кина, галерии, детски клубове и всякакъв вид клубове, концертни зали, за да може да се ограничи максимално събирането на хора. Всички периодични и временни пазари също ще бъдат затворени. „Сега ще затворим и пазарите в “Малашевци”, “Подуяне”, на Националния стадион „Васил Левски“ – всички места, на които се струпват много хора“, посочи кметът.

В детските градини ще се пускат деца, но след преглед на входа на учебното заведение. Ще се предложи и временно спиране на нощния транспорт в столицата.

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции