<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58591" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кафенетата за марихуана в Нидерландия отново отвориха, след като бяха затворени заради коронавируса

18 Март 2020
0 1680

Нидерландските потребители на канабис получиха добри новини днес, когато страната отново отвори известните си „кофишопове“ само два дни, след като ги затвори заради страха около коронавируса.

Сексклубовете и публичните домове в квартала “Червените фенери” в Амстердам обаче ще останат затворени до 6-ти април.

Кафенетата за марихуана в Нидерландия отново отвориха, след като бяха затворени заради коронавируса

Кафенета отново отвориха днес, след като нидерландското правителство ревизира карантинните си мерки в понеделник вечер.

Правителството реши да отвори кофишоповет отново, тъй като се опасява, че цялостното им затваряне ще насърчи незаконната търговия с наркотици по улиците.

Стотици се наредиха за марихуана, след като Нидерландия обяви, че затваря кофишоповете заради коронавируса (видео)

Консумацията на канабис в самите кафенета, които често имат специално проветриво помещение, за да могат клиентите да пушат, ще бъде забранена. В резултат, потребителите ще могат да купуват канабис единствено за вкъщи.

След обявяването на забраната от правителството, с която се закриха много предприятия, ресторанти и всички холандски училища, десетки опашки от хора се появиха пред кофишоповете в рамките на минути в неделя.

Кафенетата за марихуана в Нидерландия отново отвориха, след като бяха затворени заради коронавируса

Клиентите особено в Амстердам, Айндховен, Утрехт и Хага се наредиха на дълги опашки, за да се запасят за потенциално продължителната карантин, която ги очаква.

Опашки имаше и в Рьормонд, близо до границата с Германия, на фона на опасенията, че германското правителство ще затвори границите си с Нидерландия, тъй като тя вече въведе строг контрол за тези, които пристигат от Франция, Австрия, Швейцария, Люксембург и Дания считано от понеделник.

Канабисът на теория все още е незаконен в Холандия, но притежанието на 5 или по-малко грама е декриминализирано през 1976 г., като част от т.нар. “политика на толерантност”.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции