<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58556" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Северна Македония официално стана член на НАТО

18 Март 2020
0 119

Испанският сенат единодушно гласува за ратифициране на Протокола за присъединяване на Република Северна Македония към НАТО. С това бе осъществена и последната ратификация на Протокола, пише Dir.bg.

Западната ни съседка официално стана членка на най-големия военен съюз и реализира 30-годишните усилия на поколения нейни граждани.

САЩ ратифицираха присъединяването на Северна Македония към НАТО

“Политиките на Зоран Заев и ръководеното от СДСМ правителство през последните две години и половина допринесоха за осъществяването на стратегическата цел – членството в НАТО. Само за две години и половина е постигната една от двете най-високи външнополитически цели. Стратегическата цел е постигната, написахме история! Членството в НАТО означава трайна сигурност на границите, сигурност и стабилност на държавата, но също така означава икономически напредък, развитие, по-добър жизнен стандарт на гражданите, чуждестранни инвестиции и достъп до пазар на стойност 4 милиарда евро годишно”, съобщават от управляващата партия.

“Благодарим на всички държави-членки на НАТО, които са ратифицирали Протокола, и благодарим на Испания за нейното ратифициране при необичайни обстоятелства и пожелаваме на страната, както и на цяла Европа, да се справят с коронавируса. Солидарността и единството са най-силните оръжия за справяне с всяка опасност”, казват още от СДСМ.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции