<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59475" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ков-идиоти: Как множество известни личности се изложиха в социалните мрежи заради коронавируса?

25 Март 2020
0 4433

Вече втора седмица заключени по къщите и именията си, известните хора се поддават на скуката, която карантината носи със себе си. Точно като нас, те си стоят вкъщи и бавно, но славно полудяват от това, че няма какво да правят.

Ант Мидълтън например, който е бивш снайперист от армията на Великобритания и в момента е водещ на телевизионно шоу, публикува дълъг видеоклип в “Instagram”, в който казва на хората да „се успокоят, по дяволите“ твърдейки, че коронавирусът “не го притеснява“, защото той е „силен, способен и вирусът няма да има никакво въздействие върху неговия живот”.

https://twitter.com/antmiddleton?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1241382391790305283&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Fmusic%2Fartists%2Fcelebrity-covididiots-stars-making-fools-thanks-coronavirus%2F

Не сме сигурни обаче, че нещата стоят точно така.

Но има и още – “Все още ли пътувам по света?”, продължи той в безумното си видео.

“Да. Все още се ръкувам и да, все още прегръщам фенове си на летището. Промени ли се животът ми? Не. Излизайте спкойно и не се променяйте!”, добави той.

Е, прегръщането на фенове на летищата, ако трябва да сме честни, по-скоро звучи като престъпление, отколкото смел акт на това да бъдеш верен на феновете си.

След широкото му осмиване и обвиненията за безотговорност, плюс несъмнено паникьосано телефонно обаждане от страна на неговия мениджър, Мидълтън отвърна с видео извинение, в което заяви, че не е бил напълно наясно с мащаба на кризата.

Друг пример е рапърката Карди Б, която се оплака на своите 60 милиона последователи за липсата на информация и действия от страна на американското правителство. Нещо повече, тя издаде призив към феновете си с молба ако някой от тях работи в Пентагона, да ѝ направи брифинг относно пандемията..

Карди завърши вдъхновяващото си видео крещейки, че коронавирусът е истина, като разбира се, феновете веднага превърнаха думите ѝ в песен, която в момента добива изключителна популярност.

Мадона също имаше какво да каже за разгръщащата се здравна криза от своята вана със свещи, защитена от стратегически разпръснати листенца от рози около нея.

“Това е нещото относно Covid-19. Вирусът не се интересува от това колко си богат, колко си известен, колко смешен, колко умен, къде живееш, на колко си години или какви невероятни истории можеш да разкажеш. Точно затова нещото, което е толкова страшно е и нещото, което е невероятно”, сподели с феновете си тя.

Не сме убедени, че има нещо особено “невероятно” в една смъртоносна пандемия, която вече е убила 17 000 души по целия свят и броят се покачва, което предполагаме, че кралицата на попа е осъзнала, тъй като видеоклипът вече е изтрит.

Има две неща, на които може да се разчита във времена на национална криза – обществеността неистово ще се запасява с тоалетна хартия без логична причина, а знаменитостите ще се превъплътят в гръмогласни идиоти в социалните медии.

Те може и да преценяват ситуацията неправилно, да правят всичко, заради гледания или да се опитват да спечелят лесни пари , но все пак, поне по невнимание, те предоставят забавление за хората по целия свят, голяма част от които в момента са под карантина. Поне за това това може би трябва да сме благодарни.

Бившата моделка Каприс Буре също изрази меродавното си мнение по време на токшоуто “The Jeremy Vine Show” в понеделник, спорейки с д-р Сара Джарвис по телевизията, че знае по-добре от експертите как да овладее разпространението на коронавируса.

Също в понеделник, друг известен епидемиолог-аматьор сподели своята дълбока мъдрост – актрисата Ванеса Хъджинс от филмовата поредица ” Училищен мюзикъл”.

„Съжалявам, но честно казано, това е вирус! Разбирам ситуацията и я уважавам, но в същото време дори всеки да се зарази, е разбираемо, че много хора ще умрат, което е ужасно, но все пак неизбежно, нали? “, сподели тя.

Това е един силно красноречив аргумент, с който мислим че ще се съгласите.

Хъджинс също изрази съмненията си, че карантинният период може да продължи до юли твърдейки, че подобни прогнози звучат като “пълни глупости”. По-късно обаче тя се извини, че е поставила под въпрос сериозността на пандемията, описвайки обратната реакция на феновете ѝ като нещото, което ѝ е “отворило очите“ относно ситуацията.

Холивудските актьори не останаха по-назад, включително Натали Портман, Марк Ръфало, Сара Силвърман, Гал Гадот, Уил Ферел и много други, които заснеха по вайръл видеоклипове, в който осакатяват песента на Джон Ленън – “Imagine”, докато са под карантина.

За разлика от това, холивудското хипи Джаред Лето заяви, че преди няколко дни е завършил 12-дневно медитационно отстъпление в пустинята и твърди, че е нямал и представа за случващото се по целия свят. Не се притеснявайте обаче, защото сега, след като Лето навакса с новините, той изпрати на феновете си „положителна енергия“.

Коя ще бъде следващата знаменитост, станала жертва на проклятието на коронавируса, предизвикващо глупаво държание в социалните медии? Залагаме на Саймън Коуел, който може би ще създаде реалити формат за търсене на таланти или Гуинет Полтроу, която ще дава здравословни съвети как да се лекуваме от коронавируса, посредством силата на вагината ѝ.

Досега тези знаменитости на поп-културата останаха нехарактерно тихи, но хора, дайте им време, все пак по един или друг начин, всички сме под карантина. Единственото нещо, което можем да правим е да мием ръцете си, да не излизаме и да чакаме поредната глупост в социалните медии.

Източник: Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции