<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=69128" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еколог: Власт...

Най-потърпевши от коронавируса са в чалгата, живи да ги ожалиш (видео)

14 Юли 2020
0 18061

Насред анти-правителствените протести се появи един остров на съвсем различно недоволство.

Чалга изпълнители излязоха на протест срещу повторното затваряне на нощните заведения. И докато са съвсем прави за себе си и имат сериозни аргументи, успяха да прокарат и някои леко дразнещи послания.

Нека им обясним: хората са навън, защото искат правова държава и работещи институции. В този контекст е леко нелепо поп-фолк изпълнителите да започват разговора с думи като „не сме дошли като звезди, а като граждани“ и да завършат с „ние сме най-потърпевши от всичко това“.

Същото можете да го кажете на хилядите хора, които не са „звезди“, но няколко месеца не можаха да изкарат един лев и потънаха в дългове.

Да бъдем пределно ясни: всеки има право да протестира, включително чалгаджиите, те също са граждани. Поздравяваме ги за това, че няколко пъти дебело подчертаха, че не стоят зад никоя политическа сила.

Съветваме ги обаче да стъпят леко на спирачката с послания от рода „никой нищо не ни дава“, защото има много други хора, в много по-лошо положение.

Това не е социалистическо послание, драги ни фолкаджии, въпрос на вкус, усет и такт е, защото ако след кризата вие пак ще пеете за по няколко хилядарки на вечер, бачкаторите, които не са се родили с вашите дадености, пак ще си взимат 100 лева надница и то ако са големи късметлии.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции