<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=69006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Христо Ивано...

Чуйте разказа на нападнат от полицаи протестиращ (РЕПОРТАЖ)

12 Юли 2020
0 10904

Скъпи приятели, вече няколко дни продължават протестите срещу системата. Всяка вечер хиляди хора се събират пред Президентството, за да изразят възмущението си както от властимащите, така и от Прокуратурата.

Още във втората вечер на протести се стигна до агресия – хиляди хора споделиха шокиращи кадри, на които полицаи бият протестиращи.

Полицаи брутално бият протестиращи в София, скрити зад колоните на Министерски съвет (видео и снимки)

Нашата репортерка Виктория Симеонова се срещна с един от пострадалите протестиращи. Той разказа, че по време на протеста ставасвидетел на провокатори, за които е сигнализирал на намиращите се там полицаи. Вместо реакция спрямо провокаторите, полицаите поискват неговата лична карта. След това 6-7 полицаи започват да го блъскат и да го удрят с юмруци. Не липсват и псувни и обиди. В крайна сметка негови приятели му помагат да стане и да си тръгне от мястото.

Далеч не толкова леко са протекли протестите за други протестиращи, които в следствие на полицейска агресия са откарани в „Пирогов“.

Двамата пострадали на протестите в петък са в добро състояние, съобщиха от “Пирогов”

Вчера от МВР също разпространиха кадри на агресия – според тях има пострадали полицаи по време на демонстрациите.

МВР показа кадри с агресия от страна на протестиращи спрямо полицаи (видео)

Според обърналия се към нас мъж полицаите са инструктирани да проявават такова поведение, с цел да всяват страх и да прекратят опитите за протести. В същото време премиерът Бойко Борисов наскоро съобщи, че на протести изпраща само жени-полицаи – кадрите от вечерите на протести обаче показват съвсем друго.

Пострадалият се обърна към полицаите с думите: „И вие сте хора като всички нас. Аз ви подкрепях, когато протестирате за достойно възнаграждение. А сега не искам и да чувам за полицаи“.

Ние от „Господарите“ вярваме, че тази агресия е не просто шокираща, тя е неприемлива. Ще потърсим отговора на МВР за тези случаи, а вие ни сигнализирайте, ако станете свидетели или жертви на всякакви нередности.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции