<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=69001" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трета поредн...

Христо Иванов: Делян Пеевски контролира МВР, а не ГЕРБ (видео)

12 Юли 2020
0 4916

“Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест”, съобщи бившият правосъден министър и лидер на “Да, България” Христо Иванов след напрежението в парк “Росенец” заради масовото плажуване на брега на парка в събота.

Пред bTV той каза: „Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха“.

Протестиращите с Христо Иванов стигнаха до плаж „Росенец“ (видео и снимки)

Христо Иванов: Делян Пеевски контролира МВР, а не ГЕРБ (видео)

„Наложи се да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема. Моят извод от цялата тази организирана заблуда е, че полицията умишлено ни заблуди. ГЕРБ не контролира МВР, то се контролира от Делян Пеевски. Трябва да се провери дали тези хора не са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски“, посочи Христов.

По неговите думи, Младен Маринов “трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“.

Относно посещението на плаж „Росенец“ с лодка, политикът коментира, че никога не си е представял, че охранителите на НСО “ще се държат като лична охрана на мафиотски бос”.

Сблъсъци на плажа “Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)

Христо Иванов: Делян Пеевски контролира МВР, а не ГЕРБ (видео)

„Предишния ден направихме всичко възможно да се свържем с всички началници на полицията в Бургас с въпрос има ли нещо друго организирано освен това, което за което ние законово още в сряда подадохме заявление. Отговорът беше „не“. Кметът на Бургас ни каза същото, а ние имахме сигнали, че се готви организирано посещение на хора от ДПС. Това беше и нашето притеснение – да не се стигне до сблъсъци. Това беше и причината да искаме съдействието на полицията. Полицията ни излъга, че сме само ние“, разказа от своя страна Ивайло Мирчев, който беше арестуван по време на демонстрациите вчера.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции