<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Samsung създаде &...

Новото превозно средство "S-Pod" изглежда странно, но е забавно за управление (видео и снимки)

08 Януари 2020
0 3913

Най-новото самобалансиращо се превозно средство на Segway изглежда странно, но какво е новото при него? Изобретенията на Segway винаги са карали тези, които ги управляват, да изглеждат като технологични глупаци. С новия продукт на компанията обаче, наречен S-Pod, можете да махате на "хейтърите" си от удобно седнало положение, докато се движите с апарата с яйцевидна форма.

 

 

""

 

 

S-Pod беше обявен в края на миналата седмица и представлява по-различен и уравновесен духовен наследник на оригиналния Segway и неговите многобройни вариации. Компанията твърди, че S-Pod има умопомрачителната максимална скорост от 38 км/ч и най-вероятно ще бъде пуснат на пазара през втората половина на 2020 г., ексклузивно за компании, предлагащи превозни средства под наем, преди да премине към продажби директно към потребителите.

 

Новото превозно средство изглежда доста по-забавно за каране от класическия Segway, защото не трябват почти никакви усилия, за да го управлявате.

 

 

""

 

 

Няма нужда да пазите баланс, тъй като S-Pod се управлява с джойстик от дясната страна на седалката. Натискате напред, за да се движите напред, назад, за да отидете на назад и наляво или надясно, за да се завъртите на място, а придвижването на джойстика между 10 и 11 часа или 13 и 14 часа ще ви позволи да завиете съответно наляво или надясно, като същевременно поддържате скороста си.

 

Като цяло, S-Pod изглежда е пъргав, въпреки че е сравнително тежко оборудван.

 

Подобно на своите предшественици, S-Pod има само няколко „функции“ – светлинна лента, която е разположена над дясното ви рамо, която съобщава нивото на батерията и няколко светлини в задната част, които служат като мигачи.

 

 

""

 

 

Цветовете на тези светлини могат да бъдат персонализирани с помощта на таблет, който е разположен в левия подлакътник, а също така има и бутон за клаксон.

 

Може би най-впечатляващото нещо при S-Pod са твърденията, че той е доста по-стабилен от предшественика си, въпреки факта, че е се движи само посредством две колела, точно като него.

 

Уви това все още е само прототип, а както знаем, много неща могат да се объркат до началото на производството, но се надяваме Segway да успеят да пуснат поредното си иновативно превозно средство за придвижване по градските улици.

 

 

Източник: The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции