<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24643" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обилният сняг затвори пътища, много населени места останаха без ток

06 Януари 2017
0 9620

Голяма част от страна е в нежен капан. След обилния снеговалеж през нощта, пътищата осъмнаха затрупани. 

Най-сериозно е положението в Североизточна България. Затворени за всички моторни превозни средства са пътищата в областите Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Русе. Забранено е движението на автомобили по магистрала "Тракия" между Карнобат и Бургас и по магистрала "Хемус" от Шумен до Варна.

 

Има пълна забрана за движение по "Петрохан" заради паднали лавини. Възможният маршрут е по магистрала "Хемус" и от там през Ботевград, Мездра, Монтана. Отворени са "Ришки", "Хаинбоаз", "Шипка".

 

Оранжев код е обявен за днес в 20 области на Северна, Източна и Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър. 

 

УСПЯ ЛИ СНЕГОВАЛЕЖЪТ ДА УСЛОЖНИ ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА?

 

По последни данни 776 населени места са без ток, като най-голям брой са в община Търговище – 197, следвана от община Добрич – 146 и Силистра – 103. 

 

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова обясни, че електроенергийният съставен оператор има рамков договор за облитане с хеликоптери и дронове, за да разберат каква е ситуацията в реално време и да реагират моментално.

 

Бургас е почти недостъпен

 

Почти всички подходи към Бургас са затворени за движение заради силен снеговалеж и вятъра. Още преди 8 ч. бе ограничено движението по АМ „Тракия“. По данни на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова, движението се отбива през пътен възел Зимница, към Елхово и Средец. Това е и единственият възможен път, за да се стигне до Бургас.

 

Община Поморие затвори пътя Поморие – Бургас, както и отсечките Ахелой-Каблешково и Миролюбово-Каблешково.

 

В Бургаско е въведена забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона. Затворени са Карнобат – Лозарево, Сунгурларе – Вълчин, Садово – Медвен, Руен – Айтос – Провадия, Поморие – Слънчев бряг – Обзор.

Автомобили могат да се движат единствено към Средец, Малко Търново и южното Черноморие, но заради преливането на р. Велека, пътуването към Синеморец и Резово не е желателно. Очаква се да взриви още един участък от устието й, за да може нормално да се оттича реката.

Снежната покривка в община Руен достига 20 см, в Приморско- 3 см. Към този час на телефон 112 няма постъпили сигнали за инциденти и бедстващи хора.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции