<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24620" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пускат машиниста на влака от Хитрино срещу гаранция от 10 000 лв.

03 Януари 2017
0 1174

Машинистът от Хитрино Димитър Михнев ще бъде освободен под гаранция. Апелативният съд във Варна отмени решението на Шуменския съд, като постанови друга мярка за Михнев – парична гаранция в размер на 10 000 лева., която трябва да бъде платена в 7-дневен срок. Ако тя бъде платена в този срок, мъжът ще излезе на свобода.

 

Главният машинист Димитър Михнев днес не се яви в съда и беше представляван от своя адвокат. Защитата поиска мярката за неотклонение "задържане под стража", която беше определена от съда в Шумен да бъде отменена, пише offnews.bg.

 

От своя страна прокуратурата поиска мярката да бъде удължена, той като лицето не живее на адреса, посочен в личната му карта, а пребивава на друг адрес.

 

РОДНИ ЖУРНАЛИСТИ ПОТРЕСОХА С ЛИПСА НА ЧОВЕЧНОСТ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО

 

Вторият машинист Радослав Петков, който е с повдигнато обвинение за инцидента в Хитрино, се яви пред Варненския апелативен съд. Той също обжалва своята мярка, след като на 22 декември той беше пуснат на свобода и днес това решение беше потвърдено.

 

Варненският апелативен съд гледа мярката за неотклонение на двамата машинисти на влака-убиец от Хитрино. На първа инстанция Шуменският окръжен съд остави в ареста Михнев, а вторият машинист – 64-годишният Радослав Петков, беше освободен на 22 декември. Прокуратурата обаче обжалва това решение. При трагедията на 10 декември загинаха 7 души, а 29 бяха ранени.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции