<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24622" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Студ сковава България от утре

04 Януари 2017
0 7071

Днес времето е относително меко, а температурите на места стигат до 9 градуса. От утре обаче, предстои сериозно разваляне на времето.

 

 

 

От полярните области на континента на юг към Централна и Югоизточна Европа се спуска леден арктичен въздух. Под негово влияние през следващите дни на Балканския полуостров ще настъпи чувствително застудяване. В четвъртък от запад на изток ще започне да вали, в Северна България предимно сняг, а в южните райони – дъжд, който ще преминава в сняг. Следобед и привечер от югозапад валежите ще се усилват. В петък ще бъде облачно, в по-голямата част на страната с интензивни снеговалежи, пише "24 часа". Ще се образува нова снежна покривка с дебелина от 15 до 30 см, а на места в Рило-Родопската област и в Източна България – и повече. Температурите ще се понижат и навсякъде ще са отрицателни.
 

 

Условията по пътищата ще са лоши. В събота от запад на изток валежите ще отслабват, а над западните и южните райони постепенно ще спрат. В източните части ще е ветровито с условия за виелици и навявания. Ще е студено с максимални температури в Северна България и по високите полета -10 градуса, а в южните части – до -5/-6 градуса. Сутрините в неделя и понеделник ще са мразовити с минимални температури от -15 до -10 градуса, а на места в западните райони, където ще е ясно, живакът ще падне до -20 градуса. И през двата дни ще има повече облаци със слаби превалявания в Източна България. Сняг ще завали и в останалата част на страната във вторник, но ще започне затопляне. През следващите дни облачността ще е разкъсана и въпреки че ще е студено, температурите тръгват нагоре. Нови по-сериозни валежи от дъжд и сняг са възможни около 15-16 януари.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции