<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шефът на СЗО: Времето да действаме срещу коронавируса беше преди повече от месец

27 Март 2020
0 1291

Ръководителят на Световната здравна организация заяви, че времето за действие срещу коронавируса е било “всъщност преди повече от месец”, като призовава страните да не пропускат втора възможност да преодолеят заразата, пише The Independent.

Тедрос Адханом Гебрейес, генерален директор на СЗО, каза пред репортери, че някои държави не са мобилизирали ресурсите си достатъчно бързо.

Той посочи: „Ние казвахме на света, че прозорецът на възможностите се стеснява и времето за действие всъщност е било преди повече от месец, дори преди два месеца.“

САЩ вече имат най-много случаи на коронавирус в света (видео)

“Но ние все още вярваме, че има шанс да се справим. Мисля, че пропиляхме първия прозорец на възможностите. Това е втора възможност, която не трябва да пропиляваме. Нека да правим всичко, за да потискаме и контролираме този вирус”, добави Гебрейес.

В четвъртък шефът на СЗО се присъедини към среща на върха на лидерите на Г-20, за да обсъди въпроси като финансирането на държавите и институциите в борбата срещу Covid-19.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции