<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Софиянката с ...

Погребални агенти организираха протестно шествие с катафалки в центъра на София (видео и снимки)

11 Март 2020
0 205

Погребални агенти организираха шествие с катафалки в центъра на София, пише Dir.bg. Протестиращите минаха пред Министерски съвет и Народното събрание.

На траурните автомобили бяха залепени български трибагреници, а водачите им натискаха продължително клаксоните. В района има и засилено полицейското присъствие.

Погребални агенти организираха протестно шествие с катафалки в центъра на София (видео и снимки)

Припомняме, че на 27 февруари депутатите приеха промени в Закона за устройство на територията. “За” законопроекта , уреждащ вида на гробищните паркове гласуваха 85 народни представители, “против” – 13 и “въздържали се” – 32, с което той бе приет. Вносители на законодателната инициатива са депутати от ВМРО.

Текстовете предвиждат общинският съвет да приема наредба, с която да урежда управлението и вътрешния вид в гробищните паркове, реда и условията за погребения и кремации, ползването и благоустрояването на гробните и урнови места и свързаните с тази дейност услуги на територията на общината. С нея се определят и изискванията към търговците, извършващи погребални строително-монтажни и каменоделски услуги на територията на гробищните паркове.

Погребални агенти организираха протестно шествие с катафалки в центъра на София (видео и снимки)

В мотивите на законопроекта вносителите посочват, че именно липсата на закон за погребалната дейност, с който да се регулират обществените отношения, свързани с траурно-обредната дейност, управлението на гробищните паркове и статусът на лицата, които могат да извършват траурно-обредни услуги, води до необходимостта от предлаганите промени.

Погребалните агенти считат закона за лобистки.

Източник: Dir.bg

Видео: Забелязано в София

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции