<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всеки, който ...

Потвърдени са 2 случая на коронавирус в София, заразените у нас стават общо 6, съобщи Бойко Борисов (видео)

10 Март 2020
0 10262

Потвърдени са още 2 сучая на коронавирус в България. Така заразените у нас стават общо 6 души. Това съобщи след Консултативното заседание на ЕС за коронавируса премиерът Бойко Борисов.

Заразените са в София, настанени са в болница”Пирогов”. Става въпрос за жена на 66 г. и мъж на 70 г. Първо е бил приет мъжът с белодробно страдание, след това и жената е постъпила в “Пирогов”. Двамата не са пътували в чужбина. Ясно е, че синът им е работил на борсата в Илиянци.

Потвърдени са 2 случая на коронавирус в София, заразените у нас стават общо 6, съобщи Бойко Борисов (видео)

Премиерът уточни, че тази вечер се очаква да дойде първият камион с маски от Турция. Утре през деня 50 000 маски ще бъдат доставени и ще започне разпределяне, увери Борисов.

Да се избягват контакти и събирание на много хора, да се избягват пътуванията в чужбина, посъветва още премиерът.

Бойко Борисов: Шефът на Кризисния щаб за коронавируса да е утре със скафандър (видео)

Страните-членки ще могат да разчитат на 25 милиардаа като подпомагане за преоборудване на болници с аспиратори и други мерки, свързани с разпространението на вируса, допълни министър-председателят.

“Дай Боже в следващите месеци да се намери и лекарство. Работи се активно по разработването на ваксина”, каза още Борисов.

Според него мерките трябва да важат за всички страни, не само за държавите-членки. “Мерките трябва да важат за всички на Западните Балкани и да се работи в непрекъсната координация”, заяви още Борисов.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции