<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отменят се вс...

Бойко Борисов: Шефът на Кризисния щаб за коронавируса да е утре със скафандър (видео)

08 Март 2020
0 4585

Трябва ни водонепроницаемо облекло за коронавируса. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на среща с представителите на текстилната индустрия в Министерския съвет, цитиран от “Дарик“. 

 

 

Бойко Борисов: Шефът на Кризисния щаб за коронавируса да е утре със скафандър (видео)

 

 

ОТМЕНЯТ СЕ ВСИЧКИ КУЛТУРНИ И СПОРТНИ СЪБИТИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

 

„Максимално бързо трябва да направите модела, кройките. Вече машините на всички са такива, че са компютри. Дето се вика да ви благодаря, че и вие може да го кажете, че тук не става въпрос за печалби, за спекула, а точно обратното. Да проявим патриотизъм и да покажем, че нацията в такива моменти може да се мобилизира. Това, което като разходи има, ние ще си го платим през Министерство на здравеопазването. За нас услугата е, че максимално бързо да знаем, че може да си произвеждаме тези маски, това облекло, съответно калцуни и всичко останало“, каза още Борисов.
 

 

БОЙКО БОРИСОВ: СЧИТАМЕ, ЧЕ ЕДИНИЯТ НУЛЕВ ПАЦИЕНТ С КОРОНАВИРУС Е ДОШЪЛ ОТ ГЪРЦИЯ (ВИДЕО)
 

 

Според него с обща воля ще се преодолее ситуацията. „Да покажем, че нашата текстилна и шивашка индустрия не е само за ишлеме“, допълни още министър-председателят.

 

 

“По-добре е тези облекла да не бъдат за еднократна употреба, както съм чул да казват специалистите. А и все пак трябва да покажем, че нашата индустрия не е само за ишлеме, но и че може да се мисли и работи правилно. Трябва да покажем на хората, че се работи и се прави всичко възможно'', допълни премиерът.

 

 

Бойко Борисов: Шефът на Кризисния щаб за коронавируса да е утре със скафандър (видео)

 

 

“Единственото, което е важно, е да не пропуска вода, сиреч облеклото да е водонепроницаемо. Това ми трябва, това ми е заданието. Искам утре да облека Мутафчийски (ръководителят на кризисния щаб, б.р.) с един скафандър и да му се виждат само очичките. Иначе все го питат защо е с военна униформа”, каза още Борисов.

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции