<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46643" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Емил Димитро...

Пореден ден с мръсен въздух в София, обгазяването на Перник е продължило и тази нощ (видео)

16 Януари 2020
0 1585

Пореден ден с опасно мръсен въздух в София с превишаване на нормите за прахово замърсяване. Информацията от датчиците на AirSofia.info показват значително по-високи от нормалните стойности в целия град, както и в Перник, Ботевград и Ихтиман.

 

 

Отчита се замърсяване 6 пъти над нормата в района на кв. "Малинова долина", в Горна баня и в Бояна. Столична община не е обявила никакви извънредни мерки. Гражданите са призовани да използват градския транспорт за придвижване и да оставят личните си автомобили, както и да се отопляват с екологично гориво. 

 

 

МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ МОЖЕ ДА УБИЕ ПОВЕЧЕ ОТ 160 000 ДУШИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ

 

 

В Перник нивата на серен диоксид остават високи след замърсяването в сряда, когато бяха измерени стойности 10 пъти над алармения праг от 500 мкг/м3 . През изминалата нощ и тази сутрин е имало на 4 пъти превишения – в 1,2,6 и 7 ч. Последното замерване от РИОСВ-Перник показва 368 мкг/м3, при средночасова норма 350 мкг/м3,.

 

 

""

 

 

ВЪЗДУХЪТ В ПЕРНИК E ОТРОВЕН СЪС СЕРЕН ДИОКСИД, ВЛАСТИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ ДА НЕ СЕ ИЗЛИЗА НАВЪН (ВИДЕО)

 

 

Причина за високите концентрации на серен диоксид е работата на захранвания с възглища ТЕЦ “Република“ към “Топлофикация Перник“, съобщава бТВ. Над Перник е имало неблагоприятните метеорологични условия – безветрие и гъста мъгла, а ТЕЦ-ът е работил с по-голямо натоварване. На ТЕЦ-а са дадени предписания за незабавно намаляване на производствените мощности до възможния минимум. Още за ситуацията в Перник вижте във видеото горе. 

 

 

""

 

 

Екоинспекцията в Перник обяви, че нивата на серен диоксид са влезли в норма заради лекия вятър на града. Чувствителни към замърването със серен диоксид са децата, възрастните и хората с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни заболявания. 

 

 

""

 

 

Източник: AirSofia.infoбТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции