<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отговорът на ...

По следите на окръжния прокурор на Сливен, възпрепятствал изземването на папката с доказателства за горския път за милиони

17 Май 2018
0 72498

Скъпи приятели, в серия от репортажи ви показахме схемите около строежа на горския автомобилен път на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

 

След разследването ни за арогантния горски шеф Пейчо Върбанов бяхме засипани с писма и разкази за това как бившият агент на Държавна сигурност винаги се измъква чист от всички далавери и скандали, в които се замесва неговото име.

 

ВЪРХОВНАТА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА ЩЕ РАЗСЛЕДВА СКАНДАЛНИЯ СЛУЧАЙ С ГОРСКОТО В СЛИВЕН

 

Оказва се, че инж. Пейчо Върбанов си осигурява чадър със назначения за работа. Такъв е случаят с жената на окръжния прокурор Пламен Стефанов, която е началник на отдел в предприятието.

 

БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ГОРСКОТО В СЛИВЕН РАЗКАЗА СКАНДАЛНИ НЕЩА ЗА РАБОТАТА НА ДИРЕКТОРА ВЪРБАНОВ

 

Репортерът ни Димитър Върбанов се опита да разговаря с окръжния прокурор Пламен Стефанов, който се опита да се скрие от камерата ни. Ние обаче го изчакахме колкото е нужно, за да го попитаме защо спря действията на икономическа полиция, която трябваше да изземе папката с документи.

 

"Само ще ви кажа, че това не е вярно. Сега има проверка по случая и ще се установи истината", каза прокурор Стефанов.

 

Окръжният прокурор Пламен Стефанов не е направил нищо незаконно, но с разпоредбите си е възпрепятствал изземването на доказателствата.

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

ШЕФЪТ НА ГОРСКОТО В СЛИВЕН СИ ИЗПУСКА НЕРВИТЕ ПРЕД КАМЕРАТА НИ

 

Потърси ни още един бивш служител на горското, който ни разказа за още нередности в работата на г-н Върбанов.

 

Той е използвал ловните домове, които е превърнал в резиденции с държавни пари, като свой. Те са използвани за лични нужди и посрещане на високопоставени личности. По закон трябва да са достъпни за ловците, но това на практика не се случва.

 

Очакваме резултати от проверката Висша касационно прокуратурата по случая.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции