<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Куче скача от...

Убиха заподозрения за атентата в Берлин тунизиец

23 Декември 2016
0 14725

Заподозреният за атентата в Берлин тунизиец е бил убит в престрелка с полицията в Милано, Италия. Министърът на вътрешните работи Марко Минити ще даде пресконференция по случая.
 

Имиграционните документи на Анис Амри бяха намерени в камиона, с който бе  извършено нападението срещу коледния пазар на 19 декември, когато бяха убити 12 души, а над 50 – ранени.
 

КАМИОНЪТ В БЕРЛИН СЕ ВРЯЗАЛ С 60 КМ/Ч В ХОРАТА НА КОЛЕДНИЯ БАЗАР, ВЕЧЕ ИМА ЗАДЪРЖАН ЗА ИНЦИДЕНТА

 

Амри е бил известен на властите с три различни имена и не е ясна точната му възраст. Предполага се, че е между 21 и 23 години.
 

По информация на "Зюддойче цайтунг" той е пристигнал в Европа през 2012 г. Отначало е живял в Италия, а през 2015 г. е отишъл в Германия, където през април тази година е получил статут на бежанец. Оттогава е регистриран в Северен Рейн-Вестфалия, където поддържал връзки с местни ислямисти.
 

Според други информации той е бил известен на властите като потенциален терорист и молбата му за убежище е била отхвърлена. Бил е разследван по подозрение, че подготвя друг атентат.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции