<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейство сп...

Фотограф прави поразителни портрети на застрашени птици, все едно снима хора (видео и снимки)

26 Декември 2019
0 7504

Британският фотограф Тим Флач е известен със своите поразителни портрети на различни животни, третирани със същата грижа като всеки човешки модел.

 

Заснети на обикновен фон, всяко едно от тях се превръща в силно стилизиран обект на красота, който изразява своята собствена уникална индивидуалност. По този начин портретите на Флач пораждат емоционален акорд със способността си да очертават границата на взаимоотношенията между животните и хората.

 

 

""

 

 

Флач фотографира всякакви видове животни – както диви, така и опитомени, но неговите портрети на птици са особено завладяващи. Често фокусиран върху застрашените или уязвими видове, Флач успява да улови уникалната физиономия на всяка птица и изкарва техния характер сякаш на преден план.

 

Въпреки че "моделите" му могат да изглеждат почти човекоподобни, това не е основният акцент на фотографа. Неговата главна цел е антропологията и антропоцентризма – склонността на човека да се "центрира във връзката си с животните и да постави човека в центъра на света".

 

 

""

 

Интересното е, че Флач не се смята за фотограф на дивата природа – той гледа на себе си като на човек, който просто прави снимки на животни.

 

Извеждайки тези животни от тяхната естествена среда, която е дивата природа, Флач работи върху вълнуващия баланс между спонтанността и внимателното планиране. Именно този „контролиран хаос“ от работата с живи животни му дава стимула да продължава креативните си проекти.

 

 

""

 

 

Колкото и планирана и организирана да е една фотосесия обаче, неговите "модели" разбира се имат собствена воля и настроение, което означава, че Флач трябва да е подготвен за всякакъв резултат.

 

Точно тази негова способност да се адаптира създаде невероятното му портфолио и му позволи да издаде пет книги през последните 10 години, като може би най-известната от тях е "Endangered" ("Застрашени") и подчертава "забележителните животни и екосистеми, изправени пред тежки предизвикателства".

 

 

""

 

 

Източник:  My Modern Met

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции