<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Язаки” затварят заводите си в България за две седмици (снимки)

24 Март 2020
0 349

Производителят на автомобилни компоненти „Язаки“ преустановява производството на трите си завода в България до 5 април, предаде Бтв. 4500 жители на градовете Димитровград, Сливен и Ямбол ще бъдат засегнати от мерките във връзка с пандемията COVID-19.

&#8220;Язаки&#8221; затварят заводите си в България за две седмици (снимки)

Спирането на дейността засяга около 2470 служители в производствената база на “Язаки” в Димитровград и около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол. От фирмата посочват, че работят с трудовите органи и с представители на служителите, „за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство”.

Работниците от завод “Язаки” излязоха на протест, искат отпуск заради коронавируса (видео)

Преди седмица ви информирахме, че работниците протестираха заради липсата на защита от вируса в предприятието.

&#8220;Язаки&#8221; затварят заводите си в България за две седмици (снимки)

В глобален мащаб над 20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март.

&#8220;Язаки&#8221; затварят заводите си в България за две седмици (снимки)

Очакваните дати за възстановяване на дейността, обаче, могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили, пишат от “Язаки”. От съобщението не става ясно дали и българският обект може да остане затворен за по-дълго от първоначално обявеното.

Източник: Бтв

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции