<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Великденскит...

В бургаски църкви причестяват с обща лъжица въпреки коронавируса (видео)

12 Април 2020
0 11848

Регионалният новинарски сайт zonaburgas.bg разпространи видео, в което се вижда как свещениците в бургаските църкви причестяват богомолците с обща лъжица.

Всичко това се случва на фона на пандемията от коронавируса Covid-19 и въпреки призива за ограничени контакти между хората, с цел ограничаване на заразата.

А на въпрос на журналист защо причестяването се случва с обща лъжица в условията на пандемия, свещеник отговаря така: “Светото причастие дава вечен живот”.

И добавя: “Всеки ще умре, но трябва да се изправим пред лицето на Бога и да отговаряме как сме живели на Земята”.

Както стана ясно преди дни, правителството в лицето на премиера Бойко Борисов и Светия Синод се разбраха празничните служби тази и следващата седмица да се състоят, макар много други страни да затвориха храмовете си заради епидемията.

Синодът е убеден, че в храмовете няма зараза, но службите за Великден ще се провеждат навън

В България обаче църквите останаха отворени, но с уверението на свещениците, че ще се спазват строги хигиенни правила и че службите ще започнат навън. Причестяването с обща лъжица обаче не изглежда добра идея предвид изпитанието, пред което е изправено човечеството в момента.

Колко далеч може да стигне безотговорността в това отношение – предстои да видим.

Видео: zonaburgas.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Filip Ganchevi

    12 Април 2020

    Моля, Всеки Българин който иска да целува кръстове и икони по време на ВЕЛИКДЕН, да изгледа клиповете на Мюсулмани от Иран , които вярваха,че при целуване/лизане на светилища в Кум НЯМА да се заразят от Коронавируса!! В резултат на техния " пример" се е получила още голяма вълна от заразени и град Кум е станал Епицентър на епидемията в Иран!! По-късно Двамата мъже от Иран, които смятаха че НЯМА COVID-19 НА СВЯТИТЕ МЕСТА не само са се заразили, но са и изправени пред Съда и ги очаква затвор.

Покажи всички Скрий

Реакции