<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58178" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Не е изключен...

Как ще продължи учебният процес: Говори министър Красимир Вълчев (видео)

15 Март 2020
0 1176

Министърът на образованието Красимир Вълчев обясни как ще продължи учебният процес на фона на разпространяващия се коронавирус.

„До днес имаме 12 неприсъствени дни заради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във варианта, в който няма да е достатъчно учебното време за пълноценно усвояване на материала. По всяка една дисциплина имаме 60% преподаване на нови знания и 40% затвърдяване на знания”, каза той пред Нова тв.

„Това, което правим с дистанционната форма на обучение, е да минимизираме загубите. Да използваме това време за упражнения и затвърждаване на материала. Оптимистично съм настроен, тъй като ми докладват, че над 90% от училищата още от понеделник ще стартират с различни форми на дистанционно обучение. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задачи и самоподготовка. Надяваме се до вторник-сряда да обхванем почти всички деца”, обясни още ресорният министър.

От понеделник започва онлайн обучение на учениците (видео)

Вълчев добави, че всички училища правят организация на работата. Не се обмисля отлагане на изпитите.

“Мисля, че те са най-малкият ни проблем. Най-скорошното ни решение, което трябва да вземем, е за пролетната ваканция. Вървим по-скоро до ограничаването ѝ до почивните дни около Великден”, каза още той.

„Няма да се пишат отсъствия от първите дни. За нас остава предизвикателство обучението на тези деца, които са от семейства, в които липсва отношение към образованието. Трудно би било дистанционното обучение на най-малките ученици без участието на родителите. Те трябва да бъдат в електронна връзка с учителите, за да могат чрез тях тя да възлагат задачи на децата”, обясни министърът.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции