<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58164" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Щабът иска ощ...

Нови 2 случая на заразени с коронавирус – в София и в Плевен (видео)

15 Март 2020
0 4801

За още два случая на коронавирус у нас съобщи Оперативният щаб тази сутрин . Единият е от Плевен, а другият – от София.

Така общият брой на пациентите, регистрирани с COVID-19 в България, става 43. Досега двама души са починали.

Щабът иска още по-строги мерки срещу коронавируса, след 30% увеличение на заболеваемостта само днес (видео)

Пациентите, които се лекуват болници, са в стабилно състояние. В „Пирогов“ е настанен възрастен пациент с двустранна пневмония и прекаран инсулт. Все още няма нужда от интубация.

В Гърция заразените вече са 228 души. В Албания – 38, в Босна и Херцеговина – 21, в Румъния – 123. В Северна Македония са 19, в Сърбия – 46, в Хърватия – 39, в Турция – 6, в Словения – 181.

В Италия има 3597 нови случая. 21 157 души са обявени към тази сутрин за носители на коронавирус. Общият брой на починалите е 1400. Критичните случаи са 1500.

Засилва се контролът по нашата граница във връзка с многобройните ни сънародници, които работят в Испания и които се прибират. Разширява се броят на лицата, които подлежат на карантина и тя не е доброволна, а задължителна.

“Всички, завърнали се от Испания, задължително ще са под карантина. Най-вероятно днес ще се предприемат подобни мерки и за други държави”, каза Мутафчийски. „Тази сутрин разговарях с шефа на „Гранична полиция“, който ме увери, че предприемат още по-ограничаващи мерки за всички пристигащи.

Първите ни анализи показват, че нечетливите и изписани на ръка адреси силно затрудняват работата. Има изрична инструкция към граничните полицаи активно да съдействат за четливо и истинско изписване на всички данни, защото след това полицията и органите на РЗИ са силно затруднени в издирването на тези лица“, поясни Венцислав Мутафчийски.

“Отчитаме изключително сериозен недостиг на медицински лица в районните здравни инспекции. Затова и вече вървят идеи за мобилизирането на служители от регионалните здравноосигурителни каси, от Агенцията по контрол на храните и други лица“, каза още той.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции