<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Търговец в ин...

Нено Димов окончателно остава в ареста, обвинен е и за цената на промишлената вода

16 Януари 2020
0 3176

Броени дни, след като прокуратурата обяви, че бившият екоминистър Нено Димов е причинил щета за над 11 млн. лв., защото е позволил водоподаване за промишлени нужди към "Стомана Перник" и ТЕЦ "Република", днес държавното обвинение обоснова това твърдение с цената на водата, пише Сега.

 

Оказва се, че перничани плащат за водоснабдяване за питейно и битово потребление по 2 лв. на кубик, а предприятията получавали водата само за 13 ст. Според апелативния прокурор Росица Славова тази цена била "много ниска".

 

НЕНО ДИМОВ Е ОБВИНЕН ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ, ЩЕТИТЕ СА ЗА 11 МЛН. ЛВ.

 

В същото време главният прокурор Иван Гешев разпореди ДАНС и МВР да измерят нивото на значимите язовири и по-специално на яз. "Бели Искър".

 

НЕНО ДИМОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА, БОРИСОВ Я ПРИЕ

 

Не е ясно какво отношение има Нено Димов към цената на водата, след като тя се определя от Комисията за водно и енергийно регулиране. 

 

Малко по-късно днес Апелативният спецсъд остави окончателно в ареста бившия министър Нено Димов с аргумента, че е възможно той да повлияе на разследването за водната криза в Перник, съобщава Dir.bg.

 

В съдебната зала защитата представи няколко документа, от които ставало ясно, че екоминистърът е делегирал права за управление на водите на заместника си. Според държавното обвинение обаче, Димов е знаел какви са наличностите в язовира – още повече, че водата рязко е започнала да намалява. Въпреки това той утвърждавал графици за отпускането ѝ.

 

Според обвинението, Димов е бил отговорен за управлението на водните ресурси и това ставало ясно от разпитите на редица свидетели, сред които и зам.-министри.

 

(ПОНЕ) ПЕТ ПРИЧИНИ ЗА ОСТАВКАТА НА НЕНО ДИМОВ (ВИДЕО)

 

Вижте по-горе и няколко причини за дори закъснялата оставката на Димов, подбрани от екипа на "Господарите".

 

 

Източници: СегаDir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции