<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Правителственият "Фалкон" може да лети още 100 години, според бивш шеф от Авиоотряд 28 (видео)

13 Декември 2019
0 2021

Правителственият самолет "Фалкон" може да лети още 100 години, ако се поддържа правилно, смята бившият шеф на Авиоотряд 28 Цвятко Луканов, цитиран от Медиапул.

 

Пред бТВ той заяви, че с честото говорене за повреди на машината правителството се опитва да оправдае бъдещи харчове от 50-60 млн. долара за нов самолет.

 

Припомняме, че преди дни правителството възложи на Авиоотряд 28 да направи проучване за покупка на нов самолет. Това се случи след поредната повреда на "Фалкона" – а.

 

ПРИЗЕМИХА АВАРИЙНО "ФАЛКОНА" С БОЙКО БОРИСОВ НА БОРДА

 

Миналият месец самолетът, с премиера Бойко Борисов на борда, бе приземен ръчно, след като навигационната му система отказа. Тогава началникът на авиоотряда Тодор Коджейков заяви, че трябва да се купи нов.

 

"Никаква навигационна система не е отказала, отказал е един дисплей. Имам чувството, че се обработва общественото мнение, за да се оправдаят тези 50-60 млн. долара, колкото ще струва един нов самолет", каза Луканов.

 

САМОЛЕТЪТ НА БОРИСОВ СПУКА ГУМА В БРЮКСЕЛ

 

Според него липсата на хангар, в който да се държи машината е най-големият проблем.

 

 

Източник: Медиапул

Видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции