<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето коя е бъл...

Цвета Караянчева написа "брекзиД" с грешка за дума на годината в "Дарик" (снимки)

21 Декември 2019
0 14928

Днес в "Дарик радио" се проведоха обзорни интервюта с водещи български политици и други публични личности, като един от въпросите към всеки от тях беше да определят кои са техните "думи на годината" за 2019 и 2020 година. Впоследствие те бяха записвани от гостите с автограф върху два големи бели листа на една от стените в радиото, отделен за всяка от двете години.

 

 

""

 

 

В следобедните часове обаче в социалните мрежи се появи снимка, на която се вижда единият от двата листа – този за 2019-та, на който председателят на парламента Цвета Караянчева се е подписала под своята дума за изминалата година – "брекзиД". 

 

 

""

 

 

Това не е първият път, в който се появяват съмнения за "бели петна" в познанията на председателя на парламента, след като през 2016 година като обикновен депутат тя заяви от трибуната на Народното събрание, че столицата на Китай – Пекин, се намира във Виетнам. Случката можете да си припомните от видеото горе. 

 

ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ТВЪРДИ, ЧЕ ПЕКИН Е ВЪВ ВИЕТНАМ

 

И все пак, ако снимката, която се разпространява в мрежата е автентична, не прави чест на шефа на българския парламент да допуска грешки в българския правопис. Нищо, че думата е чуждица. Най-малкото, ако смяташ, че е дума на годината, би трябвало поне да си проверил как се изписва на родния ти език.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции