<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46087" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ивелин Попов:...

В Благоевград протестираха срещу мръсния въздух, в София – не (видео)

19 Декември 2019
0 6102

Близо 200 души протестираха с медицински маски на лицата и плакати срещу системното замърсяване на въздуха в Благоевград. Шествието стигна до общината, където недоволните разговаряха с кмета Румен Томов, който им обеща адекватни мерки, пише "Сега".

 

 

""

 

 

МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ УБИВА 15 000 БЪЛГАРИ ВСЯКА ГОДИНА

 

 

В последните няколко зими областният център се нарежда на едно от първите места сред градовете с най-замърсен въздух у нас. В 9 дни през декември, например, във въздуха в града е имало завишено ниво на фини прахови частици. Организатор на протеста бе инициативната група "За чист въздух в Благоевград", която се самоорганизира в социалните мрежи.

 

 

""

 

 

В София протест няма да има, макар замърсяването на въздуха да продължава. Днес за втори пореден ден бе издадено предупреждение за високи нива на фини прахови частици в София. Столичната община отново предлага само безплатни буферни паркинги, но не и така рекламирания миналата година "зелен билет" за градския транспорт. Единственото, което прави общината е да призовава гражданите да използват градския транспорт вместо личните си автомобили и да заменят отоплението на твърдо гориво с алтернативно.

 

 

КОИ МАСКИ ПРЕДПАЗВАТ ОТ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ

 

Буферните паркинги са пет – на булевардите "Цариградско шосе", "Черни връх", "Ломско шосе", "Александър Малинов" и на "Драган Цанков", но всъщност ства дума за едва 2500 места за автомобили в тях, което на фона на стотиците хиляди, които се движат по столичните улици е нищожно. 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции