<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46047" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиниха бащ...

Разкриха мащабна лаборатория за марихуана в Русенско (видео и снимки)

18 Декември 2019
0 3365

На 17-и и 18-и декември служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Русе,  под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе, са провели полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, съобщава ОД на МВР Русе.

 

 

""

 

 

Извършена е проверка на стопански двор на територията на село Новград, община Ценово, като на мястото са установени 7 лица (от София област) в момент на събиране на зелена тревиста маса и приготовления за транспортиране.

 

 

""

 

 

ТИЙНЕЙДЖЪР ОТ ВЪРБИЦА СИ НАПРАВИ СЕЛФИ С МАРИХУАНА, ПОЛИЦИЯТА ГО ЗАЛОВИ

 

 

В хода на операцията в две халета и административна постройка са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагира на марихуана.

 

 

""

 

 

Иззети са ползвани от лицата три моторни превозни средства от марките „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, едно от които е товарен автомобил, предназначен за транспортиране на бидони с наркотика, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването.

 

 

Намерени и приобщени като веществени доказателства са телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

 

 

""

 

 

Със съдействие на служители от ГДНП, СДВР и ОДМВР-София са задържани още 2 лица, собственици на имота, като са извършени претърсвания на обитаваните от тях адреси и е иззет автомобил „Мерцедес“, както и телефони.

 

 

ГДБОП РАЗБИ НАРКОГРУПА В СОФИЯ (СНИМКИ)

 

 

По случая се води досъдебно производство, а към настоящия момент осем от лицата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Русе за срок от 72 часа. Работата по документирането и доказването на престъпната дейност на лицата продължава. 

 

 

Източник: ОД на МВР Русе

Видео: Министерство на вътрешните работи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции