<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въздухът в Со...

Иван Гешев се закле като главен прокурор (видео и снимки)

18 Декември 2019
0 1316

Иван Гешев се закле като главен прокурор. На тържествената церемония в Съдебната палата присъстваха председателят на парламента Цвета Караянчева, конституционни съдии, вътрешният министър Младен Маринов и правосъдният министър Данаил Кирилов, бившите главни прокурори Васил Мръчков и Никола Филчев, шефове на служби, прокурори, членовете на Висшия съдебен съвет, съобщава "Фокус".

 

 

""

 

 

В първата си реч Гешев благодари на прокурорите за подкрепата и каза, че мандатът няма да е лек. 

 

КОЙ Е ИВАН ГЕШЕВ И КАК СЕ ПРЕВЪРНА В СИГУРЕН НАСЛЕДНИК НА ЦАЦАРОВ

 

 

"Аз съм главен прокурор благодарение на тези хора. Ние показахме какво можем, когато имаме обща цел и че можем да се справим с това, което предстои. Сигурен съм, че прокуратурата ще стане по-октрита, и ще се отвори към проблемите и болките на хората. Както и че ще стане по-динамична. Вярвам, че ще направим това, ако сме единни и виждаме в институциите партньори, не враг. Знаем че не сме безгрешни и няма да хвърлим камък първи", заяви Гешев.

 

 

""

 

ИЗБРАХА СОТИР ЦАЦАРОВ ЗА ШЕФ НА КПКОНПИ

 

 

Досегашният главен прокурор Сотир Цацаров заяви, че си тръгва от поста с усещането, че е свършил немалко работа. "Ако консултациите и дебатите за промяна на Конституцията са насочени за доброто на прокуратурата и за доброто на българските граждани, те трябва да бъдат приветствани. Ако консултациите, разговорите и дебатите, не само това, което тече, а въобще целият дебат, създаде някаква платформа за дискусия, която ще обслужи идващи политически проекти или идващи избори, това е безполезно упражнение", каза още Цацаров. 

 

 

""

 

 

 

Източник: Фокус

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции