<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57262" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Медицинска с...

Барикадирането на сестрите било организирана провокация според ГЕРБ (видео)

06 Март 2020
0 197

Действията и барикадата на медицинските сестри в сградата на Народното събрание беше целенасочено организирана провокация. Така председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ коментира действията на протестиращите медицински сестри, цитирана от БНТ.
 

 

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ПРОТЕСТИРА НА ПЕРВАЗА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Барикадирането на сестрите било организирана провокация според ГЕРБ (видео)

 

„Медицинските сестри наистина не пожелаха да разговарят с никого от комисията по здравеопазване. Те останаха в залата против всякакви правила. Техните действия станаха най-активни тогава, когато можеха да ги покажат по телевизията. Барикадата на прозореца се състоя в праймтайма на всички телевизии“, смята Дариткова. Изказването ѝ можете да видите тук:

 

 

https://news.bnt.bg/news/daniela-daritkova-opredeli-deistviyata-na-protestirashtite-medicinski-sestri-kato-provokaciya-1041875news.html

 

„По време на протичащо заседание, медицинските сестри нахлуха в залата и се насочиха към далечния ъгъл със столовете, където ги виждате и днес по камерите. Не се опитаха по никакъв начин да влязат в комуникация с комисията по здравеопазване. Влязоха в комуникация с журналистите“, обясни председателят на комисията. Според нея не бива да се толерират подобни действия, защото те са „извън законите на страната“.

 

 

Шефът на Националната служба за охрана Красимир Станчев от своя страна определи барикадата на медицинските сестри като “подобно на терористичен акт или отвличане”. “За пръв път в НСО се случва нещо такова като тип „терористичен акт“ или „отвличане“, не можах да намеря по-подходяща дума”, заяви Станчев. “Насилие не е имало – като се спуснеш да хванеш някого и той се дърпа, счита това за насилие. Една от дамите още в 8 часа каза да не я доближавам и заплаши, че ще скочи от прозореца. Загасихме тока като тактически ход”, заяви още той. Кадри от сблъсъка между служител на НСО и сестрата, излязла на перваза на прозореца вижте във видеото най-горе. 

 

 

Барикадирането на сестрите било организирана провокация според ГЕРБ (видео)

 

От вътрешното министерство не съдействали на НСО, оплака се още шефът на службата за охрана. “Помолих за съдействие МВР. Очаквах по-качествени психолози. В крайна сметка не искахме да нагнетяваме повече това положение. Нашият тактически ход беше спирането на тока. Още вчера са поискани психолози от полицията”, разкри Станчев.

 

 

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции