<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Български вл...

Медицинска сестра протестира на перваза на Народното събрание (видео и снимки)

06 Март 2020
0 1733

Пет медицински сестри останаха цяла нощ в сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг“ – бившия Партиен дом. Вчера вечерта те са се баракидираха в залата, където заседавa Здравната парламентарна комисия, съобщава бТВ.

Медицинска сестра протестира на перваза на Народното събрание (видео и снимки)

 

 

Служители на НСО опитаха да приберат протестиращите жени от прозорец на сградата, но една от тях – Бойко Атанасова, успя да излезе отново и обяви гражданско неподчинение. Какво обясни барикадиралата се медицинска сестра, докато стои на перваза, вижте във видеото. По думите ѝ е упражнено насилие.  Тя твърди, че била блъскана и удряна вътре в залата и затова отново е излязла на перваза.

 

 

Медицинска сестра протестира на перваза на Народното събрание (видео и снимки)

 

 

„Този акт на неподчинение е вследствие на една година лъжи и обещание от страна министерството. Чакахме и се надявахме, но в един момент напрежението излезе от контрол”, каза медицинската сестра Елена Тонева. „Вчера си бяха гласували увеличение на заплатите, а ние една година протестираме и нашите проблеми никой не ги решава”, заяви Мая Илиева.

 

 

 

Posted by Maya Ilieva on Thursday, March 5, 2020

 

 

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерски съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници. Според недоволните на много места в страната обещаното от 1 януари по-високо възнаграждение не е станало факт.      

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции