<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов след ...

БДЖ преброи 80 рискови влака, персоналът се подготвя за кризисни ситуации (видео)

26 Ноември 2019
0 602

Ръководството на БДЖ преброи, че в страната се движат 80 рискови влака. Затова персоналът на железниците ще бъде подготвен за реагиране в кризисни ситуации, пише Сега.

 

Новината идва след като 20-годишно момиче бе намушкано с нож в нощния влак Пловдив-Варна от 25- годишен младеж.

 

„БДЖ превозва над 21 милиона души годишно и инциденти като този, за щастие, се броят на пръсти. Това е вторият за тази година”, каза пред бТВ Григори Григоров, председател на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ”.

 

По думите му БДЖ е в ежедневна координация с жандармерията и полицията относно наблюдението на някои рискови влакове, които са около 80. Успоредно с това се прави подготовка на персонала за реакция в кризисни ситуации

 

„Тези влакове се наблюдават при тръгване и по време на движение. Това са обикновено нощни влакове, такива, които минават през рискови райони, където са възможни атаки с камъни, както и влакове, които са в граничните райони, където са възможни контрабандни действия”, добави Григоров.

 

Той посъветва пътниците, които се чувстват несигурни, да се обръщат към началника на влака или към най-близкия кондуктор.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции