<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32866" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Виктория Сим...

По европроект за чистене на шума по екопътека плащат 150 000 лв.

09 Ноември 2018
0 5622

Влади Василев се качи на Витошкото плато, където е вододайната зона на София. Там според европроект за 4.2 млн. лева трябва да е монтирана видеокамера за наблюдение и ранно известяване при възникване на пожари.  На място Влади Василев показва, че там видеокамера въобще липсва, че фотоволтаичните панели са повредени, най-вероятно от непочистения сняг върху тях, а кабината с апаратурата е изоставена и вътре цари мухъл и тотална разруха. Кой прибра милионите за този наблюдателен център и после го изостави?

 

Влади Василев отиде при директора на РИОСВ-София (Регионална инспекция по околна среда и водите), инж. Ирена Петкова, която е бенефициент по европроекта по Оперативна програма „Околна среда”.

 

Инж. Петкова се оправдава с довода, че разрухата в наблюдателния център на Витоша била следствие на кражба и вандалски прояви през юни т.г. Интересното, е че по проекта трябва да действат още три центъра за видеонаблюдение, но два от тях в момента също не работят – „поради профилактика”, твърди инж. Петкова. По същия европроект инж. Петкова е възложила  да се маркират границите на резерват „Богдан” в Средна гора и да се почистят екопътеки,  за което е платена „скромната” сума от 150000 лева. 

 

При избора на изпълнител на тази ”трудна” задача е посочено дружество „Енерджи Инвест” ДЗЗД с представител  Татяна Делибашева.  Въпросната млада дама неотдавна се прочу с разследването на сайта „Биволъ” за гранд корупцията с еврофондове, където фирмата, която тя управлява, е сочена като част от схема за печелене на скъпи обществени поръчки чрез даване на комисиони. Остава Влади Василев да потърси еко-министъра Нено Димов за коментар.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции