<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68958" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пребитият от ...

Томислав Дончев: Президентът иска цялата власт в държавата (видео)

11 Юли 2020
0 4337

“Искането на президента в превод означава, че иска цялата власт в държавата.” Това каза на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев по повод обръщението на Румен Радев към нацията, в което то поиска оставката на правителството и на главния прокурор.

Дончев подчерта, че сегашното правителство е единствената възможна конструкция, която може да управлява в момента. Той каза още, че няма нито да иска оставката на държавния глава, нито да хули президентската институция, защото това би задълбочило още повече институционалната криза в държавата.

Румен Радев: Изходът е оставка на правителството и главния прокурор (видео)

This image has an empty alt attribute; its file name is radev-1024x731.jpg

„Благодаря на всички български граждани, които протестират, без да нарушават обществения ред. Специална благодарност към полицаите, които са подложени на огромно напрежение. Вероятно очаквате след включването на г-н президента огледална реакция. Няма да има такава. Българският президент има повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара, въпреки всичко”, коментира вицепремиерът.

Той посочи още, че “правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение към съветниците на г-н президента”.

Полицаи в София пребиват задържани протестиращи в камионетката си (видео)

Томислав Дончев напомни, че „Министерски съвет не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България”.

„Искам да призова всички да пазим държавата, защото нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни”, каза той.

Томислав Дончев: Президентът иска цялата власт в държавата (видео)

„Искам да се обърна към гражданите, които изпитват страх от това какво ще се случи и как ще изкарат зимата, при положение, че се борим с тежка пандемия и непрекъснато отговаряме на социални и икономически  нужди. Човек, който подбужда към протести, трябва да има ясен план за действие. Политическият екстремизъм, който се опитват да практикува г-н Радев е опасен за държавата.  Искам да обърна внимание, че президента не намери време да коментира новината, че успяхме да влезем в чакалнята за ERM 2”, заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. 

Томислав Дончев: Президентът иска цялата власт в държавата (видео)

“Няма нужда от конфронтация, призовавам към диалог, разум,” заяви и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

“Всичко останало са празни приказки, политичексо говорене и нахъсване българин срещу българин”, посочи той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции