<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В парламента изолираха депутати от журналисти заради коронавируса

11 Март 2020
0 222

Строги мерки за сигурност е предприело ръководството на Народното събрание заради епидемичното разпространение на вируса Covid-19, съобщава DarikNews.

По последни официални данни заболелите у нас са общо шестима души. Това принуди парламента да предприеме временни мерки, за да ограничи струпването на много хора в затворени пространства.

Потвърдени са 2 случая на коронавирус в София, заразените у нас стават общо 6, съобщи Бойко Борисов (видео)

Пленарното заседание е с обичайния си начален час – 09:00, а за депутатите няма никакви рестрикции. Пред всеки вход на пленарната зала за тях има поставен и специален дезинфектант. 

Журналистите обаче не могат да се разхождат свободно в кулоарите, а наблюдават случващото се на заседанието от специално оборудвана за целта зала. Служителите на НСО, които охраняват сградата, посрещаха влизащите в нея с ръкавици, но не и с предпазни маски.

Операторите и фоторепортерите ще могат да заснемат заседанието от галериите, разположени в дъното на пленарната зала и балконите.

Всеки, който влиза в учреждение или лечебно заведение, ще се третира като потенциално заразен с коронавирус (видео)

Изявления и интервюта ще могат да се правят само и единствено в залата за журналисти.

За да се увери в ефективността на предприетите мерки, при представителите на медиите дойде председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя се извини за създаденото неудобство и увери, че ограниченията са единствено с цел превенция на заболяването.

Много от парламентарните репортери обаче останаха недоволни от предприетите мерки. Не липсваха и шеги, че всички журналисти са “окошарени”. 

Източник: DarikNews

Снимка: “Булфото”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции