<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лекар спасяв...

Невероятен кадър показва как орел-рибар се гмурка за плячката си (видео и снимки)

03 Януари 2020
0 5284

Орелът-рибар е мощна, граблива птица, която основно се храни с риба, но също така с жаби, водни змии и други. Способностите на тази птица да улавя плячката си са много добре развити, пише My Modern Met.

 

 

ОРЕЛ И ГИГАНТСКИ ОКТОПОД В НЕВИЖДАНА СХВАТКА (ВИДЕО)

 

 

Гмуркайки се стремглаво от значително разстояние при полет, тези животни умело използват острите си нокти, за да захванат жертвата си и да я измъкнат от водата. Орелът-рибар може да вдигне и пренесе риба, която тежи 2 килограма.

 

 

""

 

 

Фотографът Чен Ченгуанг е познат с невероятните снимки на птици, които споделя с потребители и негови последователи в социалната мрежа Инстаграм.

 

 

Особено впечатление обаче правят неговите хронофотографии, които показват птицата орел-рибар в изключителен момент, когато се гмурка, за да набави храната си.

 

 

""

 

 

Хронофотографията е техника, при която движението се улавя в няколко последователни кадъра, които после се наслагват в общо финално изображение. Всяко движение на орелът-рибар е прецизно заснето в детайли и свидетелства за високите умения на фотографа.

 

 

Източник: My Modern Met

Снимки: Instagram

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции